Biodynamiske gaver?

Af min arbejdsplads fik jeg en kurv med forskelligt økologisk indhold i julegave.  Der var økologisk vin, økologisk te, økologisk hudpleje  og  spændende  økologiske delikatesser. Vi var herhjemme begyndt at interessere os for økologi og købte primært økologiske varer i en velassorteret økologisk butik her i nærheden.

Vi havde dog aldrig købt økologisk vin og dermed heller aldrig smagt det, så vi kunne ikke dy os for at åbne en flaske til aftensmaden. Jeg tror, vi hver især tænkte, at en økologisk vin nok ikke kunne hamle op med den almindelige vin, vi plejer at byde på.  Men vi blev positivt overraskede, vinen smagte dejligt, og vi enedes om, at vi fremover også ville købe økologisk vin.

Først på aftenen kiggede  vores nabo forbi, og vi bød ham på et glas vin uden at nævne, at det var økologisk. Vores nabo ved betydeligt mere om vin, end vi gør, og stor var hans overraskelse, da det gik op for ham, at denne vin var økologisk, og han roste den i høje toner. Han var ligeledes interesseret i resten af de økologiske varer i kurven, især i den økologiske te , så vi lavede straks en kande te, som vi nød i fulde drag.

Resten af aftenen brugte vi på at snakke økologi, og naboen var meget spørgelysten og overrasket over den økologiske verden, noget han egentlig aldrig havde interesseret sig for. Specielt var han overrasket over, at man kan købe økologisk sengetøj, og at der er et begreb, der hedder økologisk baby.

Min kone besluttede faktisk, at hun fremover kun vil bruge økologisk makeup. Det tror jeg bestemt er en god beslutning.