Finmekaniker på nye opgaver

Min oprindelige uddannelse som finmekaniker bruger jeg stort set aldrig til noget. Jeg har et godt job som servicemedarbejder i et firma, der forhandler og servicerer kasseapparater af vidt forskellige typer og fabrikater, men et kasseapparat er i dag noget helt andet, end det var, da jeg startede i jobbet for snart 30 år siden.

De fleste husker nok datidens nemme kasseapparater, hvor en skuffe til penge sprang ud, når ekspedienten havde indtastet beløbene. Den gang var der finmekanik i sådan et kasseapparat, og da skulle jeg bruge min uddannelse og erfaring, når der af og til skulle repareres eller justeres på mekanikken.

I dag er det anderledes, for nu er et kasseapparat nærmest at sammenligne med en computer, som man kan indlæse forskellige kassesystemer i. Og opstår der fejl, drejer det sig for mig oftest om at genindlæse den rigtige software i systemet.

Og jeg må sige, at nutidens kassesystemer faktisk er ganske avancerede. I vores firma er vi begyndt at forhandle et specielt kasseapparat til tøjbutikker. Det er meget avanceret, for ud over at dette kasseapparat som så mange andre via den indlæste software selv klarer momsregnskab og bogholderi i det hele taget, kan det også byde på lagerstyring til tøjbutikker. På den måde flyttes mange administrative funktioner helt ud i butikkens POS (Point of Sale), så der i mange tilfælde spares arbejdskraft på den administrative side.

Vi har en rigtig god afsætning af dette specielle kasseapparat til tøjbutik, så jeg har fået ret travlt, da jeg står for installationerne.

Tags:finmekaniker uddannelsefinmekaniker videreuddannelse