Aflysning af skiferie

Vores søn var noget nær grædefærdig, da han ringede forleden dag og fortalte, at han var faldet ned ad en trappe på sit arbejde – og faldet så uheldigt, at han havde brækket sin venstre ankel. Han havde været på skadestuen, og det var endt med et tykt lag gips omkring benet og besked om, at han skulle have gipsen på i mindst seks uger.

Men der var lige netop seks uger, til han skulle have været på skiferie i Sverige, og på hospitalet havde de sagt, at der var absolut ingen mulighed for, at han kunne stå på ski om seks uger. Det var bare brandærgerligt, for han er ellers en ret habil skiløber, der benytter hver vinter til mindst én skiferie.

Han har således været på flere skirejser til Østrig, og sidste år lånte han vores ene bil til en kør selv skiferie, hvor han var i Hemsedal i Norge for at stå på ski. Tidligere har han også været på skiferie i Trysil i Norge, men han har endnu aldrig været på skirejser til Sverige.

Netop derfor havde han glædet sig meget til den kommende vinterferie, hvor han således skulle prøve noget nyt. Og nu var han oven i købet i tvivl om, hvorvidt han kunne få de allerede indbetalte penge tilbage for den planlagte skiferie i Sverige.

Jeg trøstede ham med, at en brækket ankel vel måtte være force majeure, så han kunne afbestille rejsen uden større tab, men jeg må indrømme, at jeg ikke var sikker.