Verden er lille

Vi har en god ven, som oprindeligt kommer fra Zimbabwe. Han er en hyggelig og sjov mand. Han kom hertil, fordi han havde gang i et eller andet skørt investeringsprojekt. Det var vist noget med, at han ville plante oliventræer i Australien, og i den forbindelse ledte han efter investorer. Han bad om hjælp til det, og vi fandt da også én, som gerne ville være med til at plante oliventræer, så også australierne kan få deres egen olivenolie. Det er efterhånden en del år siden, og vi har løbende holdt kontakt til hinanden. Vi ved, at han har været syg, og at han er vendt tilbage til Harare.

Invitation fra Afrika

Men så, forleden, lå der en mail i indbakken. Den var fra ham. Han skrev en masse frem og tilbage om projektet med oliventræerne, som faktisk er gået godt. Han har ekspanderet sin virksomhed og en stor produktion af olivenolie nu. Han er også kommet sig efter sin sygdom, men kan mærke, at den har taget en del på hans kræfter. Så han er vendt tilbage til Zimbabwe for at nyde sit liv. Andre kan passe hans virksomhed nu. Men den største nyhed er, at han skal giftes med en tysk pige, som han mødte her. Og vi er inviteret til bryllup. I Harare. Han skal nok sørge for indkvartering og safari. Vi skal bare sørge for at komme dertil i tide, så vi kan deltage i bryllupsfesten. Kunne vi mon finde en 14 dages tid?

Flybilletter

Siger man nej til sådan en invitation? Jeg gør ikke. Så jeg har booket to sæt flybilletter til Harare. Vi rejser den 3. juli og bliver der i 10 dage. Vi skal vaccineres i denne uge, og jeg er ved at finde ud af, hvordan og hvorledes vi tackler det her med visum. Jeg har læst, at man kan få det ved indrejsen, men det vil jeg godt lige tjekke op på.