Sikre tyverialarmer

Ding. Jeg har fået en SMS. Det er fra vagtcentralen. Der er ubudne gæster i mit hus. Lige nu sidder jeg sådan ca. på den anden side af jorden og kan ikke gøre andet end at ringe til politiet. Og det har jeg gjort. Men de svarer bare ikke. Jeg ved godt, at det er nat i Danmark, og at vagten sikkert sidder med sin telefon og sørger for at kalde betjente op. Men her på Fiji-øerne, hvor jeg er lige nu, kan jeg ikke gøre ret meget andet end at blive ved med at ringe op. Gud, ske tak og lov for, at der findes satellitter.

Vagtcentralen

Endelig er der svar på mit opkald. Jeg forklarer den vagthavende, at jeg har fået besked om at der indbrud i mit hjem. Jeg forklarer dem også, at jeg lige nu befinder mig på den anden side af kloden. De siger til mig beroligende, fordi de kan høre, at jeg er nervøs, at de kører derhen lige med det samme. Jeg kan høre den vagthavende kalde op. Ligesom de gør i taxafirmaerne. En betjent svarer, at han er på vej.
Den vagthavende beder mig om at lægge på. De vil ringe mig op, lige så snart de ved, hvad der er sket.
Der går en halv time, og så ringer de op. Jo, de har tjekket mit hus. Det ser ikke ud til, at der er indbrud. De foreslår dog, at jeg husker at lukke for vandet, næste gang jeg tager så langt væk på ferie. Det viser sig, nemlig, at badeværelsets vandhane har dryppet uafbrudt i fjorten dage. Det har ført til ’oversvømmelse’ på badeværelsets gulv. Og det har min vandalarm registreret. Den er nemlig hægtet op på tyverialarmen, vi fik sat op sidste år.

Kombinerede tyverialarmer

Det er sådan, at nogle tyverialarmer kan kombineres med røg- vand- eller ildebrandsalarmer. Og det fik vi installeret efter oversvømmelsen, vi havde i huset her i foråret.
Et stort regnskyl forårsagede total oversvømmelse i kælderen, og vi opdagede det først 2 dage efter regnskyllet. Det var ikke en god historie. Og jeg er ikke stolt af det. Det fortæller meget om, hvor lidt vi bruger vores kælder! Fred være med det nu. De to alarmsystemer er kombineret, og de har formået at vække mig op under en herlig ferie her på Fiji.

Jeg undskylder selvfølgelig overfor politiet, de har brugt kræfter på at sende mænd ud til mit hus. Kvinden, jeg taler med, fortæller mig, at det sker ofte for dem. Deres betjent, som kørte ud til mit hus, har været nødt til at bryde ind, men han har lukket for vandet, så det ikke løber helt løbsk. Hun gentager beskeden om, at jeg skal huske at lukke for vandet, når jeg tager på ferie. Vi ønsker hinanden godnat. Jeg er taknemlig og siger tusind tak for hjælpen. Hun er lidt irriteret. Hun har sikkert mange andre opkald, som er vigtige at skulle besvare med det samme. Jeg går i seng igen, i tryg forvisning om, at tyverialarmen ikke vil forstyrre politiet igen.