Udvidet dækning på forsikring

Det var da godt, at vi valgte den udvidede dækning for rørskader, bemærkede jeg til min kone, da vi for nogle måneder siden måtte konstatere, at vi havde haft et mindre brud på en vandledning i jorden mellem vores hus og redskabsrummet, hvor vi for nogle år siden fik indlagt vand. Der var tale om en lille utæthed i en forskruning, så vandet havde stået lige så stille og sivet ud i jorden gennem flere måneder. Det blev først opdaget, da vandmåleren blev aflæst elektronisk, og vandværket ringede til mig og fortalte, at vores forbrug var steget til mere end det dobbelte i forhold til året før.

Jeg var straks klar over, at der måtte være tale om udsivning i jorden, for der var ikke anden mulig forklaring på det store forbrug. Jeg fik et VVS firma til at undersøge sagen, og det fandt hurtigt stedet.

Samtidig havde jeg ringet til det forsikringsselskab, hvor vi har vores husforsikring, for at får klarhed over, hvordan jeg forholdt mig med hensyn til en skadesanmeldelse.

Det viste sig så, at en mindre efterspænding ved en rørsamling kunne klare paragrafferne, og VVS firmaet skulle blot have en enkelt timeløn for sin ulejlighed. Da vi har en selvrisiko på godt 1.400 kr. på husforsikringen, skyndte jeg mig at afmelde skaden igen.

Men vi blev afkrævet en tårnhøj vandafdelingsafgift – godt 2.000 kr. mere end i et normalt år. Men det viste sig heldigvis, at vores familieforsikring gik ind og dækkede for den merudgift.

 

Nu har vi så købt en knallert til fælles transport til købmand og den slags. Og det betyder, at vi skal have en lovpligtig knallert forsikring også. Mon ikke If kan fikse det for os?