Sune vil være sagfører

Vores naboers søn, Sune, er en ung mand, der er langt mere målrettet end de fleste. Forrige sommer blev han færdig med gymnasiet, og han var ikke et øjeblik i tvivl om, at han ville læse jura på universitetet i Aarhus. Det kan lyde som et lidt tørt studium, men når Sune begejstret snakker om de mange nuancer, han kan finde i juraen, får man nu et helt andet indtryk.

Sune aftalte i sin tid med sine forældre, at han skulle blive boende hjemme og så tage toget til og fra Aarhus for at passe sine studier. Den aftale indgik de, for at han kunne spare nogle penge. Men det holdt ikke, så nu har Sune fundet sig en lille lejlighed i Aarhus – han mente, at han var blevet for gammel til at bo hjemme hos forældrene.

Men det koster selvfølgelig, og derfor var Sune i et stykke tid på jagt efter et fritidsjob, og det fandt han forholdsvis hurtigt, da han fik lidt arbejde for nogle advokater i Aarhus. De havde egentlig søgt en piccoline men kunne godt se en fordel i at have en jurastuderende til en del af de små opgaver, som ikke ligefrem kræver en advokat til det hele.

Det store forbillede: Forsvarsadvokat

Sunes endelige mål er at udvikle og specialisere i en grad, så han kan arbejde som forsvarsadvokat. Han ser det som den fornemste opgave i det juridiske system – det at sikre anklagede den mest retfærdige sagsbehandling overhovedet.

Naturligvis kigger Sune på de mest kendte og anerkendte forsvarsadvokater, der er i Danmark – og han prøver at suge til sig af deres viden, følger deres sager osv.

Han absolitte idol (hvis man kan kalde det sådan) er helt klart den landskendte forsvarsadvokat Peter Blinkenberg. Han er specialiseret i sager med økonomisk kriminalitet, men han påtager sig også andre typer af sager som forsvarer.

Det er i øvrigt også ham, der driver det kendte firma med hjemmesiden

Forsvarsadvokat

Jeg tror på en lys fremtid for Sune!