Stiftelse af selskab

I dette usikre økonomiske farvand ønsker rigtigt mange erhvervsdrivende på bedst mulige vis at sikre sig mod diverse risici. Det gøres bedst muligt ved en selskabskonstruktion, der beskytter ejerne i tilfælde af sagsanlæg, konkurser mv. I Danmark er den mest udbredte selskabsform et anpartsselskab, men udfordringen er her, at man normalt skal stille med 80.000 kr. i kontanter for at få lov til at oprette ét. Det skal fungere som kreditorernes sikkerhed for at der bare er lidt værdi i selskabet, så ejeren ikke gør helt risikofrit ind i handler.

Det er dog desværre en udfordring for mange at stille med kontanter i den størrelsesorden, så derfor ser man sig om efter andre muligheder. Den ene er at stifte et smba, som kan etableres uden en mønt på lommen. Dette har gjort den attraktiv for mere lyssky forretninger, og derfor har den også et lidt skidt ry, selvom nogle yderst respekterede selskaber som Tryg Forsikring er kørt under denne selskabsform.

Du har derimod muligheden for at indskyde andre aktiver end kontanter ind i et selskab. Dette kaldes at stifte et selskab med apportindskud. Det kan være hvad som helst, du skyder ind. Det kan være IT-udstyr, varelager, firmabil eller måske noget immaterielt. Det sidste kan dog knibe, idet du skal have en revisor til at skrive under på at aktiverne har den værdi, du påstår. Og dette er ansvarspådragende for revisor. Derfor er de typisk yderst forbeholdne overfor at vurdere immaterielle aktiver.

Da revisor naturligvis tager sig betalt for at påtage sig risiko og ansvar i forbindelse med vurderingen, er denne form for stiftelse som regel dyrere end en almindelig kontant stiftelse. Men har man ikke mulighed for at fremskaffe så mange kontanter, så kan det alligevel være en god forretning.

Klik her for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på kontant stiftelse

Klik her for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på stiftelse med apportindskud