Polering af vinduer

I dag kom min rengøringsdame. Oprindeligt kommer hun fra et eller andet sted i Østeuropa, men hun har boet her i landet i mere end 20 år. Hendes børn er voksne nu. Hele familien har statsborgerskab og anses for at være godt integreret i vores samfund. Mimosa taler flydende dansk. Hvis man virkeligt vil høre efter, så kan man ane en ganske svag accent, som fortæller, at hun ikke er dansk. Men grammatik og udtalelse er altså perfekt.

Vinduespudser i København

Hendes børn er som sagt voksne. Hun har to sønner. Den ene bor faktisk i Malmø, men kommer ofte til København for at besøge sin mor. Ikke fordi han er vinduespudser.
Han har dog fortalt hende, at der har været et par henvendelser om, at han skulle komme og pudse vinduer i København, fordi hans firmas navn dukker op, når vi søger på ”vinduespudser København”: https://www.mempolering.dk/ . I den slags tilfælde vælger han at ringe den nye, potentielle kunde op for at fortælle, at han ikke kan køre fra Malmø til København for at pudse vinduer der. Han har rigeligt hjemme i broderlandet Sverige. Hans firma når så langt ud som til Trelleborg. Så han arbejder i en ret stor radius.

Min rengøringsdame kommer hos mig ca. hver 14. dag. Hun er god til at gøre rent. Ved, hvordan hun skal bruge sin krop korrekt, og selv om hun er 15 år ældre, end jeg er, ligner hun en kvinde på ca. 40. Og når hun har været her, ja, så har jeg bestemt ikke brug for en vinduespudser fra København. Vinduerne funkler, når hun har været her. Og endnu bedre, hun sørger også for, at strygetøjet er ordnet. Og hvis topmadrassen skal vendes (den er ret tung), så klarer hun også det.

Jeg har dog lagt mærke til, at hendes forbrug af køkkenrulle er temmelig stort. Det hænger vist sammen med, at hun bruger køkkenrulle til at pudse vinduerne med. Jeg har forsøgt at fortælle hende, at man også godt kan bruge et gammelt viskestykke til at pudse vinduer med. Men det vil hun ikke høre på.

Gamle hunde og nye tricks

Nu skal jeg ikke forsøge at lære en gammel hund nye tricks, så jeg har opgivet den diskussion med hende. Men jeg tænker faktisk, at jeg skal spørge hendes søn, om han kan give hende nogle gode tips til effektiv vinduespudsning uden brug af køkkenrulle. Han kunne måske også give hende nogle tips til, hvordan hun undgår at skulle læne sig alt for langt ud, når hun pudser vinduerne udvendigt. Det er lidt faretruende at se hende hænge langt ud over karmen. Jeg har nemlig ikke tænkt mig, at jeg skal have fat i en ny vinduespudser til at polere mine vinduer. Her på 3. sal, kan det være lidt skræmmende at kigge på en kvinde, som pudser vinduerne.

Men skulle det hænde, at hun kommer til skade, ja så er jeg forberedt. Min forsikring dækker. Og jeg har fundet et firma, der kan klare både rengøring og vinduespudsning i København.  Men jeg vil nu gerne beholde hende i mange år endnu.