Nørrebro

Som låsesmed på Nørrebro bliver jeg udsat for lidt af hvert. Det er en broget befolkning, som bor her. Ingen tvivl om det. Heldigvis bliver jeg kontaktet af søde mennesker de fleste gange. Men det er hændt for mig, at jeg har fået nogle vanvittige tilbud.

Fx så skete det for nogle år siden, at jeg blev ringet op af en venlig dame. Hun bad mig komme, fordi hun havde glemt sin nøgle på sin arbejdsplads nede i Køge. Hun orkede ikke at køre hele turen tilbage. Det er en typisk situation. Det sker for mange mennesker. Jeg har ikke pligt til at hjælpe dem, men gør det gerne. Er da selv træt efter en lang arbejdsdag. Så når de ikke har kendskab til, hvordan de nemt kan låse døren op, sådan som jeg har, så tager jeg altså hen og hjælper.
Da jeg kom frem, viste det sig, at hun overhovedet ikke havde brug for en låsesmed. Nej, hun ville gerne give mig et forslag til noget samarbejde.

Mistænksom på en god måde

Nu er jeg jo ikke helt dum, så jeg blev lidt mistænksom. Hun inviterede mig indenfor. Kaffe eller en bajer? Ingenting, tak. Hun begyndte at fortælle mig om en mulighed for at tjene en masse penge på få timer. Aha, skal vi til den igen, tænkte jeg ikke tale om. Hun forklarede, at hun har brug for en låsesmed til at hjælpe sig med et indbrud. Om det ikke var noget, vi lige kunne fixe?

Jeg forklarede hende, at hun står meget tæt på at blive arresteret. På ingen måde vil jeg være med til det. Det er fristende, og det er ikke første gang, at jeg har fået sådan et tilbud. Men nej tak. Jeg har en virksomhed og en familie, som jeg skal sørge for. Jeg skal ikke miste min licens, så jeg bliver nødt til at lukke virksomheden.

Kvinden var ret cool, havde en masse gode argumenter for, hvorfor et indbrud i den forretning. hun nævnte, ikke ville være en slem gerning. Hun kunne faktisk blive en rigtig god sælger, hvis hun kom væk fra sit forbrydermiljø! Jeg forklarede hende, at hun har fundet den forkerte låsesmed.

En balancegang

Da hun indså, at der ikke er nogen vaklen fra min side, bad hun mig om ikke at sladre. Det gør jeg så ikke. Jeg kan jo ikke med sikkerhed sige, at hun allerede har begået en forbrydelse. Jeg kan heller ikke være sikker på, at hun vil gøre det. Det fortalte jeg hende. Men jeg advarede hende om, at hvis jeg hører om en forbrydelse af den art, hun beskrev for mig, så vil jeg bestemt henvende mig til politiet. Det var bestemt ikke en god samtale.

Inden jeg gik fra ejendommen, som hun sad i, fik jeg spurgt hende om, hvorfor hun henvendte sig til mig. Åh, svarede hun, jeg googlede bare ”låsesmed Nørrebro” og valgte nogle små firmaer. Vi ved jo, at I er mange, og at konkurrencen er hård. De store firmaer stjæler jo jeres kunder.

Jeg var bare helt paf. Der er nogle mennesker som bare tør! Det er bare en af de mange ting, jeg elsker ved at være låsesmed her i København og drive https://www.dencyklendelaasesmed.dk