inflation og luksus

Råd til lidt luksus

Priserne stiger og stiger. Det er efterhånden derhenne, hvor alle – også de mennesker, der har gode indkomster – virkeligt må sætte tæring efter næring. Vi lægger mærket til det, når vi køber dagligvarer. Vi får et mindre chok, når vi åbner varmeregningen. Mange af os er begyndt at lægge lidt strammere budgetter. Vi sætter et beløb af til mad, tøj, faste udgifter hver måned – og så sparer vi sammen til at kunne dække de store udgifter, der måske kommer i løbet af året – fx bilens service eller afbetalingen på et banklån. Naturligvis sørger vi også for at have en ekstra post i budgettet, der hedder uforudsete udgifter.

Råd til ordentlige hjemmesko

Vi ser dog, at budgettet ikke helt holder – så hvad kan vi gøre for at helgardere os, så vi ikke løber ind i store økonomiske problemer? For det første kan vi sørge for at købe fx tøj og sko på udsalg. Og ja, det er måske lidt besynderligt at købe hjemmesko til mænd under sommerudsalget, men det kan betale sig. Der er penge at spare – som så kan blive flyttet hen til andre udgiftskategorier i budgettet. Et par hjemmesko som disse til alle medlemmerne i familien, skal der altså være råd til i økonomien.

Smart at købe dem om sommeren

Så det er måske klogt at købe dem, når det ikke just er hjemmesko, man tænker på – men derimod sandaler. Sommeren varer jo – desværre – ikke evigt, og der kommer kolde tider, hvor vi måske bliver nødt til at skrue lidt længere ned for varmen end vi, egentlig har lyst til. Det ser jo ikke ud til, at vi skal betale mindre for den. Tværtimod, så er eksperterne allerede begyndt at tale om, at der kan komme forsyningskrise, når det handler om energi, der skal bruges til opvarmning. Så brug sommeren til at forberede dig på de køligere dage. Køb hjemmeskoene nu – og eventuelt også en ekstra sweater.