Konfirmationer og sølv

Min mand og jeg var inviteret til to konfirmationer dette forår, og samtidig skulle naboens datter også konfirmeres.  Altså skulle vi finde tre gaver til tre piger på nogenlunde samme alder. Vi havde sammen med invitationen til de to konfirmationer  fået pigernes  ønskesedler. Gaven til naboens datter  måtte vi selv finde ud af, men vi blev inspireret af de to ønskesedler, vi havde fået.

De to kommende konfirmander ønskede sig  smykker, armbånd i sølv og ørekroge med farvede perler. Af ønskesedlerne fremgik  ikke, hvilket mærke de foretrak, så det måtte vi lade en fagperson i en smykkebutik vejlede os i.

Vi tog ind til byen og fandt en smykkebutik, som vi syntes så hyggelig ud, og efter vores vurdering af de udstillede smykker  mente vi ,  at sortimentet henvendte sig til unge mennesker. I butikken gik vi og kiggede lidt, og der var virkelig mange sjove og lækre smykker at vælge imellem, men vi var i tvivl om, hvilke smykker de unge piger foretrak i dag.  Heldigvis fik vi kontakt med en kompetent ekspedient, som på bedste vis formåede at vejlede os i vores valg af smykker  og, som han sagde, var denne butik jo en del af en kæde, så smykkerne kunne om nødvendigt nærmest byttes i hver eneste by.

Valget af smykker til de tre konfirmander faldt på henholdsvis et armbånd med lædersnor og en enkelt perle, et armbånd i sølv med  to store hvide perler,  og til naboens datter købte vi et sæt ørekroge af sølv med  grønne perler.