Efterskolerejse

Jeg arbejder som lærer på en efterskole, og en af vores traditioner er at rejse en uge  til Bornholm i efterårsferien, hvor eleverne er hjemme hos forældrene. Ugen er en blanding af ferie og planlægning af det resterende skoleår.

Det er femte år, jeg er med, og det har været en god oplevelse hver gang. Vi plejer  på forhånd at finde et hotel i København  tæt på havnen. Der er mange hoteller i København, og i området ved bornholmerfærgen er det nemt at booke otte hotelværelser for en enkelt nat.

Med denne historie om hoteller i København vil jeg fortælle om turen sidste efterår, som desværre fik et tragisk indhold, men endte godt. Min kollega fik et ildebefindende umiddelbart efter, vi var kommet ombord på færgen. Han besvimede, faldt og slog hovedet mod en bordkant. Falck var hurtigt til stede, og han blev kørt på hospitalet, og jeg tog med ham. Mine øvrige kolleger sejlede til Bornholm, og jeg sad på Rigshospitalet sammen med min syge kollega, som heldigvis ikke fejlede noget alvorligt. Lægerne mente, at han var besvimet på grund af væskemangel, og der var ikke tegn på skader i hovedet. Så vi blev udskrevet klokken  03 og skulle finde et hotel i København, hvor vi kunne overnatte.

Jeg kiggede i telefonbogen under hoteller i København, og det første sted, jeg ringede til, havde de ledige værelser. Vi blev trods det sene tidspunkt taget godt imod, og hotellet hjalp os med at komme med færgen til Bornholm næste dag.