På ski i Italien

Italien eller Norge på ski?

Selvom det er vinter – og der skal fyres op i huset – så har I alligevel fundet en pose penge, som I vil bruge på at tage på vinterferie. Det var sådan et ’held i uheld’ – eller nærmere et ’held i held’: I fik solgt en af bilerne, fordi I har ikke brug for den længere. Du skiftede job og kan cykle dertil. Så: Bedre løn plus formindskede udgifter til benzin, bilforsikring, vægtafgift mv. betyder, at der er flere penge imellem hænderne. Og ja, varmeregningen er heller ikke længere så skræmmende. Derfor besluttede I, at nogle af pengene fra salget af den lille bil, skal bruges på en skiferie i Norge. Helt præcist, så bliver det en skiferie i Hafjell her.

Hvorfor lige Hafjell?

Og hvorfor valgte I så lige Hafjell? Ja, det er der en ret god – men også lavpraktisk – forklaring på: Der var ikke plads til jer på nogle af de norske skisportssteder, som I havde kig på! I kunne kun finde et godt sted at bo – her i vinterferien – i Hafjell. Så simpel er forklaringen. Og faktisk så betyder det ikke så meget, hvor I tager på skiferie. Det handler jo om, at I skal afsted, som familie, og nyde at kunne være sammen i en hel uge – uden at skulle ræse i skole eller på arbejde. At I så senere hen har læst, at stedet tilbyder, at I kan finde alle mulige aktiviteter, der har med sne at gøre, er bare en ekstra bonus. I vidste heller ikke, at Hafjell faktisk var vært for de Olympiske Vintersportslege på tidspunkt. Men det var det. Og det er da lidt blæret at kunne sige, at du har stået på ski på en olympisk piste, ikke?

På ski i Italien

Egentlig, da bilen blev solgt lige inden jul, havde I allerede tænkt på at tage på vinterferie. Tanken var sådan set, at I skulle gøre det, som I plejer: Nemlig at køre ned til en skiferie i Italien først og senere få lidt af det tidlige forår. I havde forestillet jer sådan noget med, at I skulle bo i et mobilhome. Men da vinterferien ligger sådan lidt tidligt i februar, så overvejede I det en ekstra gang. Beslutningen om, at I skulle i den nordlige retning, blev derfor aktuel. Og Hafjell er nu jeres destination. I får en dejlig ferie. Det skal I bare vide. Og der er heller ikke helt så langt derop, som der er til Italien. Og hvem gider egentlig at tage på camping ved Adriaterhavskysten i februar?

Det rette valg

Der vil da være lidt kedeligt at opholde sig dér, fordi der ikke er så mange mennesker at møde på dette tidspunkt af året. Jo, der kan være lunt og rigtigt smukt. Det er sandt. Men Hafjell bliver altså sjovere for jer. I får mange gode oplevelser deroppe. Hafjell har jo alle faciliteterne, som et olympisk skisportssted har. Og Hafjell har udviklet sig. Der er derfor en del aktiviteter, som ikke tilbydes på andre skisportssteder. Fx så kan I prøve at køre i bobslæde. Det skal nok få adrenalinen op hos jer. Og ja, der er legeland, så de små børn også kan få gode oplevelser – og møde andre børn på deres alder.