Implantat hos tandlægen

Det var noget af en streg i regningen, da jeg for et par måneder siden var nødt til at søge tandlæge, fordi jeg pludselig knækkede en af mine kindtænder. Det skete endda ikke, fordi jeg tyggede i noget hårdt men derimod i et almindeligt flute uden kerner. Jeg bandede indvendigt, fordi det ret beset var min egen skyld.

Min tidligere tandlæge havde i flere år foreslået mig at få udskiftet mine gamle plomber af amalgam med plomber af plastik. Plomber af amalgam har en tilbøjelighed til at danne indvendige revner med årene, og så udvider plomben sig, hvilket kan resultere i, at den omgivende tand giver efter og knækker.

Jeg havde udskudt den udskiftning af mine gamle plomber, og det fortrød jeg nu, for det lignede på forhånd en lidt dyr reparation, der ventede mig.

Og så skulle jeg endda til at finde en ny tandlæge, for jeg var kort tid forinden flyttet fra Jylland til Frederiksberg, fordi mit firma havde åbnet en filial i København, som jeg blev bedt om at være leder for.

Jeg kendte ikke på forhånd til nogen tandlæge i København, så jeg valgte at kigge i fagbogen for at finde frem til en tandlæge på Frederiksberg, som jeg kunne konsultere. Jeg valgte en helt tilfældig tandlægeklinik og fik en aftale til den følgende dag.

Her blev jeg først overrasket over de luksuriøse omgivelser i klinikken, der udstrålede dyr smag i venteværelset med moderne kunst på væggene og designermøbler til at sidde i. Jeg tænkte straks, at det vist ikke ligefrem var nogen discount-klinik, jeg var havnet i, og min mavefornemmelse sagde mig, at det vist ville blive en kostbar affære at blive behandlet her.

Og mine bange anelser blev bestemt ikke gjort til skamme. Tandlægen fastslog straks, at hvis jeg ville redde den knækkede tand, måtte der et implantat til, og han gav mig uden tøven den besked, at det nok ville løbe op i mellem 20.000 og 25.000 kroner. Jeg blev lidt mundlam og svarede ham blot, at jeg lige ville tænke lidt over tingene og så vende tilbage til ham.

Næste dag på arbejde fortalte en kollega, at han havde fundet en billig tandlæge i København, som han var virkeligt godt tilfreds med, og han anbefalede mig, at jeg konsulterede ham for at få et tilbud på et billigt implantat. Og priser på implantater er bestemt forskellige!

Jeg fulgte anbefalingen og fik en tid hos den nævnte tandlæge, og det kom jeg bestemt ikke til at fortryde. Denne tandlæge mente nemlig ikke, at det var nødvendigt med et implantat, for der var tand nok tilbage til, at han kunne bygge den op i plastik og derefter påsætte en guldkrone.

Inden jeg forlod hans klinik regnede han et tilbud ud til mig, og hele arbejdet ville komme til at koste knap 12.000 kr., så hvis jeg valgte denne løsning, ville jeg altså spare omkring 10.000 kroner i forhold til det implantat, min første tandlæge havde spillet ud med.

Nu har jeg så min nye guldtand, og den virker helt efter hensigten.