Glemsomme unger

Børn er glemsomme, men jeg undrer mig nu tit over, hvad det er for nogle ting, de kan finde på at glemme. Jeg er inspektør i vores lille bys sportshal, så en af mine opgaver er at indsamle glemte effekter fra især omklædningsrummene og opmagasinere dem, til deres rette ejermænd henvender sig til mig.

Og her er det, jeg kan undre mig over, hvordan ungerne kan glemme så meget forskelligt fodtøj, når de har været i hallen og spille håndbold. Hver uge kan jeg samle en større beholdning af udtrådte tennissko sammen, men der er også dyrere og helt nyt fodtøj som Naturino støvler eller Reef sandaler blandt de glemte sager, ligesom et stort antal af de populære Crocs sko altid er på programmet.

Og her er det, jeg virkelig undrer mig. For hvordan kommer ungerne hjem fra håndboldtræningen uden fodtøj? Nej, det gør de selvfølgelig heller ikke, men de vælger at beholde deres dyrt indkøbte Adidas håndboldsko på under hjemturen. Og det er ikke så godt, for inde i hallen må man ikke bruge fodtøj, der også bruges udendørs. Man må så bare håbe, at knægtene har rengjort deres Adidas håndboldsko ordentligt inden næste træning.

Der er naturligvis også anden end fodtøj blandt de glemte sager. Jeg finder alt fra punge til hele skoletasker fyldt med skolebøger. I sidste uge fandt jeg et par fest kjoler til halvstore piger hængende i omklædningsrummet. Det viste sig, at et par piger var kommet direkte fra fest og var gået hjem i sportstøjet.

Tags:contentglemsomme børn