Hofterne kræver godt fodtøj

Det var en trist besked, vi fik fra min søster, da hun havde været til undersøgelse på sygehuset, fordi hun i et stykke tid havde haft stærke smerter i sine hofter. Nu havde hun fået konstateret en sygdom i hofternes knogler, som betyder, at hun ikke kan komme til at gå normalt igen. Hun kan kun med besvær bevæge sig rundt ved egen hjælp i sit hjem, men det meste af tiden er hun lænket til en stol.

Men hun er en stærk kvinde og har besluttet sig for at gå i gang med en hobby, hun kan sidde ned til. Efter noget tid med søgning i forskellige hobby bøger, er hun endt med at ville prøve kræfter med forskelligt kunsthåndværk. Jeg hjælper hende med indkøb af de materialer, hun skal bruge. Noget af det første, hun har lavet, er en serie usædvanligt flotte lysestager, som hun har foræret mig et par stykker af.

Forleden dag bad hun mig igen gå i byen på indkøb, og jeg blev overrasket over, at der på indkøbssedlen stod et par Adidas håndboldsko, men forklaringen var, at hun havde svært ved at holde fødderne varme under sit stillesiddende arbejde, så hun skulle have noget ordentligt på fødderne. Hendes gamle, udtrådte tennis sko kunne ikke klare opgaven, og hun havde forsøgt med tykke sokker i sine Crocs sko, men det var ikke nok, fortalte hun.

Da jeg var i skoforretningen for at købe ind, faldt jeg i øvrigt over et par smarte Reef sandaler til mig selv.