Fjernsynet fik blinde pletter

“Der er da ikke meget sjov ved det der nye tv-signal, for nu er der nærmest sådan nogle prikker eller cirkler, hvor man ikke kan se noget”, sagde min elskelige bedstemor en dag for et par år siden, efter hun havde fået skiftet til den lokale antenneforening. Jeg sagde til hende, at jeg ville kigge forbi allerede samme aften og se på det – og det gjorde jeg så.

Der var intet – absolut intet – i vejen med billedet, og jeg måtte gentagne spørge hende, hvad hun mente. Hun insisterede på, at noget var galt, og det faktisk var så galt, at hun kunne flytte de der pletter ved at flytte hovedet. Da hun sagde det, gik det op for hende, hvad det egentlig betød, og hun brast i gråd. Hun var hjerteskærende angst for, at hun var ved at miste synet!

Afsted til øjenlægen

Jeg tog hende til øjenlæge i Charlottenlund allerede den følgende på det private øjenhospital, der ligger derude. Det er dem her: https://ohd.dk/

Der kan man komme til øjenlæge uden ventetider, og da vi i familien har rigeligt med penge, var det slet ikke på tale at benytte det både langsommere og dårligere offentlige sygehusvæsen. Bedstemor kom ind til en fabelagtigt dygtig øjenlæge, og han var ikke længe om at stille en diagnose, der handlede om øjenforkalkning og noget med noget, han kaldte for AMD. Han fortalte en hel del om det, men jeg hørte ikke efter, for jeg havde travlt med at trøste bedste. Senere læste jeg op på emnet øjenforkalkning på deres hjemmeside.

Øjenlægen sagde, at det var meget heldigt, vi var kommet lige til dem, for Øjenhospitalet Danmark et det eneste sted i Skandinavien, der kan udføre de specielle operationer for forkalkning i øjet. Bedste blev skrevet op til operation den følgende mandag.

Nu kan Bedste se TV igen

Bedste gennemgik operationen, og efter nogle dage med en del ubehag i øjnene var hun frisk igen. Og til alles store glæde – ikke mindst hendes – var alt lykkedes til fulde. Der var ikke flere mørke pletter i hendes synsfelt, og ikke flere bogstaver, der pludselig forsvandt, når hun læste i en af sine elskede rejsebøger.

Når enden er god, er alting godt. Jeg lærte, at jeg fremover regelmæssigt skal have mine øjne tjekket ved øjenlægerne på hospitalet.