Det er egentlig simpelt

Det er så simpelt, at man skulle tro, enhver kunne få øje på det, men det har taget meget lang tid at få det gennemført. På den møbelfabrik, hvor jeg arbejder, har jeg gennem det seneste års tid flere gange peget på, at der vil være tid og kræfter at spare, blot ved at få stakken af plader til produktionen af reolhylder placeret mere smart i forhold til den maskine, hvor de bliver påført finer.

Længe talte jeg for døve øren, men på et tidspunkt for et par måneder siden kom produktionschefen hen til mig og nævnte, at han havde fået øje på, at jeg vist havde ret med hensyn til placering af møbelpladerne. Og nu havde han så fået den tanke, at det kunne være en god ide at sende mig på et lean kursus, for det kunne nok give mig noget mere viden om, hvordan man gør forskellige arbejdsprocesser så rationelle som muligt.

Det forslag blev jeg meget glad for, fordi emnet har interesseret mig i flere år, og jeg har faktisk læst en del på nettet om forskellige lean uddannelser, men hidtil har jeg ikke lige haft muligheden for at tage på sådan et kursus, medmindre jeg selv ville betale, og det er der altså bare ikke råd til i min økonomi.

Så nu er det aftalt, at jeg de næste to uger skal være væk fra det daglige arbejde og deltage i et omfattende kursus i stedet, hvorefter jeg skal have funktionen som virksomhedens egen leankonsulent sideløbende med det daglige arbejde.