Entusiasme

Der er nogle mennesker, som i de flestes øjne har en tendens til at blive lige lovligt entusiastiske, når de tager hul på en ny hobby. Min gode ven Anders er af den slags, og det viste han tydeligt for nylig, da han besluttede sig for at blive jæger. Det var nok i nogen grad efter inspiration fra mig, idet jeg har været jæger i en hel del år, og mine beretninger har helt sikkert inspireret ham. Det var også mig, der tog ham med i vores jagtforening, da et nyt jagtkursus skulle begynde.

Nu er han i fuld gang med kurset og forventer at bestå jagtprøven om få uger. Men tålmodighed er ikke lige Anders’ største dyd, så han har allerede været i byen og købe ind af jagtudstyr, så han allerede nu er mindst lige så velforsynet med den slags, som jeg er.

Han har købt to nye kikkerter, hvoraf den ene er en natkikkert, for det mener han ikke, han kan undvære. Selv nøjes jeg med en enkelt kikkert i mit udstyr, men Anders vil ikke nøjes med mindre end det bedste.

Han har også investeret i flere jagtknive, selv om han allerede i forvejen havde et par dolke, han udmærket kunne bruge som jagtkniv. Men han mener, at foldeknive er lettere at bære rundt på, så dem har han købt to forskellige af.

Også et høreværn er allerede på plads, så skuddene ikke går ud over hørelsen. Anders har nemlig købt et lækkert Peltor høreværn til samlingen.