Elpiano eller keyboard

I morgen er det min ældste søns fødselsdag, og jeg står med opgaven at købe hans fødselsdagsgave fra min hustru og jeg. Og naturligvis har jeg en ønskeseddel at gå ud fra – faktisk har jeg to. Han har nemlig afleveret en til mig og en til min hustru. Hun gav mig siom kopi i morges, og nu står jeg med to næsten enslydende ønskesedler. Forskellen på de to lister er, at på den ene står der et el-piano og på den anden et keyboard. Men er det da ikke det samme?

Gode råd var velkomne her, for jeg ville jo gerne give knægten det, han ønsker sig så brændende. Men jeg var altså noget i tvivl om de der musikinstrumenter. må jeg indrømme. Heldigvis er hjælpen altid nær, når bare man har et godt netværk, og det har jeg.

Danguitar reddede dagen – på mere end én måde

Jeg kender Thomas, der ejer firmaet Danguitar ude i Grenå. Han sælger alt i musikinstrumenter, så var der nogen der kunne forklare mig, om der er forskel på et keyboard og et elklaver, måtte det da være ham. Jeg ringed etil ham, og han var helt med på spørgsmålet.Og han kunne hjælpe – præcist som jeg regnede med. Han kunne endda sælge mig gaven til en god pris, og da jeg bor 20 minutter far Grenå, var det jo nemt. Her er forklaringen:

Keyboard: Billedet herunder viset et keyboard, og det er vel egentlig, hvad vi i gamle dage kalde for en syntesizer?

 

El piano: De kaldes også for el klaver eller digital piano faktisk. Og sådan et el piano ser således ud:

Sådan et el klaver er mere et klaver med strøm i og uden de mange lydmuligheder, som et keyboard har. Til gengæld er lyden faktisk meget lig et rigtigt klaver!

Danguitar er så billige, at det endte med, at vi købte både et keyboard og et el klaver til knægten. Så kan han da ikke sige, at han ikke kan udvikle sin musikalske side 😉