Effektivisering

TV-signaler… For de helt unge er det jo noget, der kommer via bredbånd – men for de ældre af os er der minder om en anden tid. Der var engang, hvor alle havde antenner (eller næsten alle), der var monterede typisk på en skorsten eller en mast. TV-signalerne blev transmitteret via radiobølger, og kun i de store byer og typisk kun i boligblokke var der såkaldte fællesantenneanlæg, hvor mange husstande deltes om én antenne.

Det var dengang, min bror etablerede sit firma, der havde som speciale at opsætte og installere antenneanlæg til modtagelse af radio og TV.

Paraboler og bredbåndsforbindelser

I dag sker det hele (stort set) via paraboler og bredbåndsforbindelser, og nu kunne man jo forledes til at tro, at min bror så ville være ude af business. Men det er han ikke – langt fra endda. Hans firma er i dag vokset til 26 ansatte, og selvom der er langt mellem installationer af nye tv-antenner, er der til gengæld fart på et andet forretningsområde – nemlig bredbånd og paraboler.

Hvordan holdes omkostninger nede?

For ham har det altid været en æressag at holde omkostningerne nede uden på noget tidspunkt at være nærig. Og han har evnen til at se langt ud i fremtiden, og det giver sig udslag i hans indkøbsmønstre, der faktisk ikke altid umiddelbart ligner at være omkostningsbevidste. Men det er de!

For eksempel er samtlige firmabiler Mercedes, der jo koster en del mere i indkøb men til gengæld holder flere år længere end andre – og med lavere reparationsomkostninger.

Et andet eksempel er hans indkøb af værktøj, der nu efterhånden er 100% online baseret. Han køber alt, som de mange teknikere og håndværkere skal bruge på nettet – og samme sted: E-Værktøj.

Igen er dette valg baseret på effektivitet. Han kan styre alle indkøb nemt, og han kan foretage dem døgnet rundt. At der så faktisk er penge at spare er blot en ekstra gevinst for ham.