Udnyt Black Friday udsalget

Min nabo, Pelle, har en dejlig hund, en rar og legesyg Golden Retriever, der hedder Basse. Det meste af tiden er Basse en meget lydig og velopdragen hund, men hvis han vejrer en hunhund i løbetid, vinder naturen over optugtelsen, og så kan selv det 90 centimeter høje hegn, som Pelle har sat op for at holde sin hund hjemme, ikke forhindre ham i at stikke af.

Og Basses springture har gennem nogle år været ret hyppige, men det har nu ikke givet problemer her i vores kvarter, hvor stort set alle efterhånden kender Basse. Men Pelle har brugt mange timer på at lede efter ham, når han er kommet lidt længere væk, og det har selvfølgelig irriteret Pelle.

Men nu er det slut med at lede efter Basse, fortalte Pelle forleden dag, for nu har han investeret i en GPS-dims, som er monteret på Basses halsbånd, og ved hjælp af den kan Pelle lokalisere hunden på for eksempel en billig bærbar computer med den rigtige software til at spore den GPS-dims, som Basse har i halsbåndet.

Jeg spurgte Pelle, om han så altid kunne regne med, at hunden blev på det sted, han havde lokaliseret den til, så han kunne gå direkte til den pågældende lokalitet og hente Basse.

Men det er åbenbart ikke noget problem, for Pelle viste mig, at han også har installeret en APP på sin iPhone, så han på vej ud efter hunden kan følge med i dens bevægelser. Det virker fortrinligt, fortalte Pelle, og når jeg nærmer mig det sted, hvor Basse befinder sig, er han da heldigvis så lydig, at han kommer, når jeg kalder.

Jeg tænkte ved mig selv, at det nok var temmelig mange penge at ofre på sin hund, men det viste sig, at det faktisk ikke havde været en særlig stor udgift for Pelle. Han fortalte, at han havde set en annonce fra en stor elektronik-forretning, som holdt Black Friday udsalg og i den anledning havde et godt tilbud på sådan et GPS-baseret system til at holde styr på en hund.

Så han var taget på udsalg for at købe den lille dims og det tilhørende stykke software, som han skulle installere på sin computer. Og så havde ekspedienten fortalt ham, at hvis han for eksempel hellere ville bruge en iPad eller en iPhone til at spore hunden, så kunne han uden beregning hente den nødvendige software i APP-store.

Det er virkelig smart, og det virker helt efter hensigten, fortalte Pelle, der i øvrigt også havde købt et par andre ting, da han nu alligevel var taget til Black Friday i elektronikforretningen. Gå med ind og se, opfordrede Pelle, og det gjorde jeg så. Han tændte for sit fladskærms-tv og viste mig så, hvordan han kunne vise billeder fra sin iPhone på den store skærm. Det var virkelig smart, og nu tror jeg faktisk, at jeg også vil have sådan en Apple TV boks, for den er faktisk ikke særligt dyr i betragtning af de mange features, man får i den lille boks.