Se yngre ud

Hver morgen, inden jeg tager på arbejde, lægger jeg en flot makeup. Mit job kræver, at jeg ser frisk og sund ud. Men her på det sidste tager det lidt længere tid for mig. Det er, som om makeuppen omkring øjnene bliver tværet ud. Og det er ikke, fordi jeg ryster på hænderne. Det er, fordi jeg har sådan nogle tunge øjenlåg. Det irriterer mig. Jeg ser træt ud. ”Øjnene er sjælens spejl”, er det ikke sådan, man siger? Eller noget i den retning.  Det er måske sandt. Fordi: Mine øjne ser trætte og triste ud, og jeg bliver i dårligt humør over det – trist, ja – ikke nødvendigvis træt.

Restylane er en mulighed

Jeg har derfor overvejet at få gjort noget ved det. Jeg har talt med en speciallæge, som frarådede mig at få Restylane i området. Han er med på, at det er en harmløs behandling, men fordi sådan en behandling skal gentages efter nogle måneder, mente han, at en mere permanent løsning med en øjenlågsoperation vil være den bedste løsning for mig. Og den mest økonomiske, på den lange bane.

Vi – speciallægen og jeg – havde en lang samtale om mit ansigt. Han forsikrede mig, at øjenlågsoperationen ikke vil tage særlig lang tid, og jeg vil være tilbage i fuld vigør efter ca. 2 uger. Det kræver lidt tålmodighed fra din side, sagde han. Du skal holde dig i ro, ikke lave store fysiske anstrengelser, og makeuppen skal du give en pause i et par uger. Men derefter så kan du sagtens bruge makeup, som du plejer. Husk dog at bruge noget, som er varsomt ved huden. Han forklarede mig også, at stingene, han lægger i huden, bliver lagt med en suturteknik, som vil sige, at de lægges usynligt på hudens underside. Så bliver der ikke dannet synlige ar. Stingene vil blive fjernet efter den første uge.

Botxbehandling også muligt

Han nævnte også, at vi kunne gøre noget med Botox ved panderynkerne. De to bekymringsrynker, jeg har, er nemlig temmelig dybe. Dem kan vi rette op på med en botoxbehandling. Han forklarede mig, at botox ikke bare er botox, sådan som vi alle sammen tror, indtil vi får noget at vide om det. Det som botox gør, er, at det faktisk bedøver musklerne, der skaber rynkerne. Når musklerne ikke kan bevæge sig, bliver rynkerne ikke dybere. Det hænger også sammen med, at de muskler, der ligger omkring den behandlede muskel, men som ikke har fået, så kan virke lidt kraftigere og dermed ligesom trække rynken mindre – eller helt væk. Det er lidt svært at forklare, men han viste mig nogle billeder af tidligere klienter, han har haft. Her kunne man se, at botox kunne medvirke til, at ansigtet bliver glattere, uden at en persons mimik bliver helt stiv og kunstig at se på.

Operation af øjenlåg

Jeg er så lige nu i den fase, hvor jeg tænker mig om: Skal jeg, eller skal jeg ikke rive 2 uger ud af kalenderen og holde fri, mens jeg kommer mig efter min øjenlågsoperation, som han anbefalede? Han har ret i, at på længere sigt vil det være det bedste. Jeg skal bare lige overbevise mig selv.