Fed lyd til fest

Byens største virksomhed  skulle fejre 50 års jubilæum, og jeg skulle arrangere festens musik og underholdning. Under det første møde med direktøren fik jeg grundigt besked på at det vigtigste var, at jeg havde ordentlig styr på højtalere og lyd kabel. Jeg undrede mig over denne udmelding, men han fortalte, at man stadig i virksomheden talte om den fiasko, det var til 20 års jubilæet, fordi arrangøren ikke kunne få de medbragte højtalere til at virke. Han fik mit æresord på, at jeg ville dobbelttjekke alle højtalere og sørge for ekstra kabel, hvis uheldet skulle være ude.

Teknikken

Da vi havde talt om højtalere og kabel spurte jeg, om han havde tænkt på, hvilken form for underholdning og musik, han forestillede sig til jubilæet, og hans eneste krav var, bortset fra højtalere, som kunne fungere,  at jeg skulle entrere med en stand-up komiker, og musikken skulle leveres af et band på mindst fire medlemmer og med forskellige instrumenter, gerne violin, saksofon, bas og keyboard.

Jeg gik straks i gang med at kontakte et par stand-up komikere og fik hurtigt en aftale i stand med en kendt komiker. Tidligere  havde jeg arrangeret en reception for en virksomhed, hvor jeg havde lavet kontrakt med et band, som havde et bredt repertoire og netop bestod af fire medlemmer, som spillede henholdsvis violin, bas, saxofon og keyboard. Bandet var ledigt den pågældende aften, og underholdning og musik leveret af et flot samspil mellem violin, bas, saxofon og keyboard  blev en succes. Og alle højtalere fungerede perfekt.

Vild med guitar

Selv er jeg vild med at spille på guitar, og jeg kom i gang for flere år siden via et køb af en billig guitar her: Danguitar

Jeg har en hobby, som jeg vistnok deler med rigtig mange andre mennesker – omend det ikke er noget med at samle og dne slags. Næ – jeg dyrker min lidenskab ved at sætte mig godt til rette i min stressless foran mit gigantiske stereoanlæg, og så hører jeg musik. Og det er ikke bare hvad som helst, jeg forkæler mine øregange med altså.

Mit anlæg er supersejt, og det skal musikken selvfølgelig også være. Jeg er især vild med Mark Knopfler og J.J. Cale – uha de drenge kan spille en guitar, så det risler ned af ryggen, ikke?

Jeg er ikke så meget til alt det nymodens med eltrommesæt og den slags. Nej – så hellere en fed bas guitars maskuline drøn i min subwoofer 🙂

Musik er jo generelt en pudsig størrelse, ikke? Det er så bredt og så personligt på en måde. Tag nu f.eks. sådan noget som musik til konfirmation. Et meget undervurderet område, hvis du spørger mig. Det er jo vigtigt, at musikken den dag er lige i øjet. Lige som det er tilfældet med for eksempel bryllupsmusik – det er jo også en enestående dag! Og her er den danske guitarist Mathias From altså bare enestående!

Til grin kan man jo altid blive, tænkte jeg ved mig selv, da vores yngste søn, Dennis, rystede opgivende på hovedet af mig. Han havde ved aftensbordet fortalt om den kommende lørdags fest i ungdomsklubben for de 14- til 18-årige. Dennis er med i den arbejdsgruppe, der sammen med en af de voksne ledere i klubben står for en række forskellige arrangementer.

Det var et spørgsmål fra min side om, hvorvidt hans meget omtalte lysshow fra Danguitar var noget med levende lys, der fik ham til at ryste på hovedet af mig. Men han kunne jo heller ikke vide, at jeg bare sagde det for at drille ham, for jeg ved selvfølgelig godt, hvordan det skal lyne og blinke med forskelligt farvede lamper, når de unge holder fest.

Der er flere i ungdomsklubben, som bruger meget af deres fritid på at spille musik, så klubben har faktisk sit helt eget husorkester, der trofast møder op med deres musikinstrumenter, når der skal holdes fest. En aften for nogle måneder siden havde jeg faktisk lejlighed til at høre de fire unge knægte spille, og jeg må  sige, at de er ganske gode.

Dennis fortalte, at de fire drenge i bandet, altid betinger sig nogle pauser, for de vil jo også gerne ud at danske med pigerne. Så når de holder pause, må de unge mennesker nøjes med musik fra en båndoptager, men det generer dem heller ikke.

Vi forældre glæder os over, at der i klubben holdes skarpt øje med, at de unge ikke drikker alkohol.