Låsesmed på cykel

Hver morgen, når jeg skal på arbejde, så cykler jeg. Jeg skal cykle ca. 8 km for at komme på arbejde. Det tager en god, halv times tid. Og det er faktisk rart at cykle så tidligt om morgenen. Luften er frisk, og trafikken er endnu ikke så tæt. I sidste uge skete der så bare det, at jeg havde sovet over mig. Og når det sker, så går jeg i panik. Jeg er et rutinemenneske, og når sådan noget sker, så bliver min rutine væltet, og jeg tænker ikke klart. Der skete det, at jeg smækkede mig ud af lejligheden uden at have mine nøgler med i tasken.
Så jeg måtte hurtigt finde en billig låsesmed.

Billig låsesmed med døgnservice?

Men hvor finder man en låsesmed i København, der har åbent, og vil komme kl. 5 om morgenen? Det gør man her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/ Heldigvis havde jeg min mobiltelefon med mig. Jeg søgte på nettet og fandt én, som skrev på sit site, at han kommer 24/7. Jeg ringede op. Naturligvis blev der ikke svaret. Jeg vendte tilbage til listen og ringede til den næste. Han svarede og spurgte om, hvad problemet er. Jeg fortalte ham, at jeg ikke har min nøgle til cykelskuret, og at jeg står og skal på arbejde. Jeg bad ham om at komme og åbne for cykelskuret, så jeg kunne komme afsted. Han lovede at komme i løbet af 15 minutter.

Et langt kvarter

Det kvarters tid var de længste 15 minutter, jeg kan huske. Jeg brugte tiden på at ringe til mit arbejde og fortælle dem, at jeg bliver lidt forsinket. Forklarede dem, at jeg venter på låsesmeden. Heldigvis var hende, jeg skal overtage vagten efter sød, og sagde, at det ikke er et problem. Hun skal nok blive på arbejdet, indtil jeg er der. Låsesmeden kom. Han åbnede til cykelskuret, og jeg fik min cykel ud. Op på den og så afsted. Jeg trampede hårdt i pedalerne og blev svedig. Men kunne ånde igen. Og efter de første 4 – 5 km begyndte jeg at tænke klart igen.

Elsker bare Amager

For dælen da – det er godt, vi har en hurtig låsesmed på Amager i den slags situationer! Og så gik det op for mig, at jeg jo virkeligt havde dummet mig. Hvorfor i alverden fik jeg ikke låsesmeden til at åbne døren til min lejlighed? Nøglerne ligger jo derinde. På køkkenbordet. Der, hvor jeg altid plejer at lægge dem. Hvad gør jeg i eftermiddag, når jeg kommer hjem. Så er jeg jo nødt til at ringe ham op igen. Vender jeg om nu, og tilkalder ham igen, inden han får rigtigt travlt, eller venter jeg til i eftermiddag? Jeg besluttede, at jeg ikke ville vende om. Jeg var i forvejen for sent på den. Og jeg var allerede næsten fremme.

Godt gal i hovedet på mig selv fik jeg sat cyklen fra mig. Jeg huskede dog ikke at låse den. Og håbede på, at ingen ville opdage, at den ikke er låst. Ellers ville det blive en hjemtur med offentlige transportmidler – og det hader jeg. Mødte ind på arbejdet og overtog vagten. Fortalte til hende, der havde ventet på mig, at jeg har kvajet mig noget så gevaldigt.