Intet testamente

Vores far gik bort for et par måneder siden. Fredeligt. Ingen smerter. Nu sidder han sikkert sammen med vores mor et eller andet smukt sted og glæder sig over, at vi er kommet igennem den her proces med arv og advokater og den slags på en venskabelig måde.
Vi har naturligvis sorgen at klare. Den giver smerte, men det faktum, at vores far ikke efterlod et testamente, har faktisk ført os tættere sammen, end vi har været i mange år. Som voksne er vi søskende jo ligesom kommet lidt væk fra hinanden. Nu har vi så fundet ud af, at vi kan støtte hinanden i sorgarbejdet. Og det er vi glade for.

Hvad koster skødeskrivning?

Vi arvede jo vores forældres hus og besluttede, at vi ville rydde det og, så sælge det. Det er noget af et stykke arbejde. Min lillebror, som er god til at håndtere den slags bureaukratiske ting, fik en fuldmagt fra os andre til at handle på vores vegne. Vi var blevet enige om en ca. salgspris for huset efter at have talt med en boligrådgiver. Da hun hørte, at huset bliver sat til salg, fordi vi ikke vil eje det og have bøvl med ejendomsskatter og den slags, satte hun hele salgsprocessen i gang. Min bror var så nærmest bare kontaktperson til hende. En køber dukkede ret hurtigt op, og en bolighandel kom i stand. Boligrådgiveren fik ordnet det hele med skødeskrivning og det eneste, vi skulle, var at skrive under. Det gjorde vi. Huset blev solgt. Vi fik en regning fra boligrådgiveren, som fortalte nøjagtigt, hvor mange timer hun havde brugt på sagen, hvad skødets pris var, hvor store de forskellige afgifter og gebyrer var. Ingen slinger i valsen.

En stor lettelse trods alt

Et eller andet sted var det en lettelse for os, at huset blev solgt så hurtigt. Ok, det ligger i et attraktivt og meget efterspurgt område. Prisen var også fair. Måske kan man sige, at det var et godt tilbud. Vi skulle kun give et lille afslag i prisen. Så alle er tilfredse.
Mine brødre og jeg har delt indboet. Jeg har fået nogle gamle, smukke møbler. Der er også blevet kasseret ret mange ting. Men vi har alle sammen deltaget i den proces. Også selv om det er hårdt lige pludseligt at se sin lillebror (Stor mand på 110 kg.) stå med et billede i hænderne og med en bævende hage, fordi han bliver mindet om, dengang fotografiet blev taget. Men sådan er det bare. Og man kommer igennem det. Og vi har i det mindste lært meget.

God hjælp at hente

Man kan få hjælp fra professionelle advokater, der ved alt om bolighandler, så man er fri for at skulle kæmpe med en masse bunker papir, som man egentlig ikke har lyst til at kigge på. Og det betaler sig! Man kan få hjælp til at køre gammelt skrammel væk, så man ikke behøver at stå og overveje, om det skal på loppemarked – og hvem skal så stå der i kulden en lørdag formiddag? Og man kan få hjælp til at komme igennem den værste sorg af sine søskende.