Hvad er tunge øjenlåg

Hængende øjenlåg får mange mennesker til at overveje operation for at fjerne og stramme op på huden omkring øjnene for et mere ungdommeligt udseende. Nogle gange bliver endda synet forbedret, hvis de tunge øjenlåg ligefrem dækker for øjnene.

En operation kan fjerne overskydende hud, muskler og undertiden fedt fra de øvre eller nedre øjenlåg. I nogle tilfælde skal du måske kun have hud fjernet, men ikke muskler – eller måske har brug for den fulde procedure udført på både øvre og nedre øjenlåg. En øvre øjenlågsoperation kaldes også en “eye lift.

Hvad er kosmetisk øjenlågsoperation?
Nogle vælger at få en kosmetisk øjenlågsoperation. Kosmetisk øjenlågskirurgi er en kirurgisk procedure, der ikke er medicinsk nødvendig og er udført udelukkende for at forbedre dit udseende.

Hvad er en funktionel øjenlågsoperation?
En funktionel øjenlågsoperation (i modsætning til en kosmetisk øjenlågsoperation) er øjenlågskirurgi udført af medicinske grunde. I de fleste tilfælde er en funktionel øjelågsoperation udført for at fjerne løs hud fra det øverste øjenlåg, hvis det hænger lavt nok til at forringe dit syn i forbindelse med fx kørsel eller andre visuelle opgaver. Læs mere om øjenlågsoperationer her: https://ohd.dk/ojenlagsoperation/

Andre medicinske tilstande, der kan kræve funktionel øjenlågskirurgi, kan være:
• Irritation fra overskydende folder af øjenlågets hud.
• Muskel ubehag fra pandemusklerne, der forsøger at holde overskydende hud fra øjenlågene tilbage.

Disse operationer udføres oftest af øjenlæger og øjenkirurger.

Hængende øjenlåg opstår generelt, når kanten af ​​det øverste øjenlåg (øjenlåg margin) falder fra sin normale position. Når kanten af ​​øjenlåget falder for lavt, og dækker en del af pupillen, kan det blokere den øverste del af synet.

Hvem er de bedste kandidater til øjenlågskirurgi?
Hvis du ikke er sikker på, om du er en kandidat til øjenlågskirugi for tunge øjenlåg, kan du planlægge en aftale med din øjenlæge, der kan vurdere dig for eventuelle medicinske problemer relateret til dine øjenlåg.

Hvis du ikke har en medicinsk grund til øjenlågskirurgi, kan du diskutere med din øjenlæge vedr. eventuelle bekymringer, du måtte have vedrørende kosmetisk øjenlågskirurgi. Din læge vil sandsynligvis bede dig være realistisk. En sådan kosmetisk operation er ikke ungdommens kilde, men kan naturligvis forbedre dit udseende en del.

Tags:øjelågsoperationøjelågsoperation øjenlæge