Fredericia

Her på kontorerne, hvor vi arbejder, er der højt til loftet. Vi holder til i en gammel, herskabelig bygning i centrum af Fredericia. Vi har travlt og her skal løbes hurtigt, hvis alle opgaverne skal nås. Det skal de!
Samtidigt er vi ved at få kontorerne malet. Maleren kommer hver dag med sine bøtter og pensler og sin stige og maler og maler. Han gør et godt stykke arbejde. Han havde været i gang i en uge, da ulykken skete. Vi havde flyttet nogle skriveborde og stole ind i et andet kontor, så han kunne komme til. Men under flytningen kom vi til at banke en højthængende lampe itu. Jeg ved ikke, hvordan det skete, men på en eller anden måde, så virkede den ikke. Her i efterårsmørket er det nødvendigt med godt lys. Vi spurgte maleren, om vi måtte låne stigen, så vi kunne sætte en ny lampe op.

Faldulykke

Han var sød og sagde, at han sagtens kunne hjælpe os. Han kravlede op og fik skruet lampen fast i loftet. Fik tjekket, at pæren var ok, og at alt var, som det skulle. Mens han stod ret højt oppe på stigen, gjorde han så en forkert bevægelse og mistede balancen. Han faldt ned og brækkede hånden. Nu har hånden utroligt mange knogler, og bruddet var kompliceret. Han kan ikke arbejde i flere uger. Firmaet, han arbejder for, vil ikke give ham erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, fordi de siger, at det er en selvforskyldt ulykke. Det er ikke en af hans arbejdsopgaver at skifte lamper ud hos kunderne, siger deres forsikringsselskab. Vi mener, at han bør få erstatning. Han har jo serviceret os som kunde meget langt. Længere end vi kunne forvente. Det må hans firmas forsikringsselskab da forstå. Men nej. De vil ikke betale erstatning.

Arbejdsskadeadvokat i Fredericia

Vi har fundet en super advokat i Fredericia, som er specialiseret arbejdsskade advokat. Hun mener, at vi har ret og har stor erfaring med forhandlinger med forsikringsselskaber, der ikke vil betale. Hendes gode rygte går langt ud over Fredericia, og hun har meget travlt. Men hun har alligevel indvilget i at tage sagen for maleren. Vi har tilbudt at betale noget af hendes honorar, hvis det kommer på tale. Malerens eget forsikringsselskab vil dog også dække nogle af omkostningerne, hvis det bliver aktuelt.
Firmaet, som har sendt os en anden, maler til at fuldende arbejdet, holder sig langt fra at tale med os om sagen. Det, synes vi, er en dårlig politik at føre. Vi er ikke så glade for dem mere, som vi var før ulykken. De kunne da også selv tilbyde at hjælpe maleren økonomisk. Han kan jo ikke komme på arbejde, før hånden er stærk nok igen, så han mister en del timelønninger.

Advokaten, som vi har talt med, mener, at der absolut god grund til at søge om erstatning, og at firmaets forsikringsselskab skal betale erstatningen. Hun har fortalt os, at hun vil forsøge at overbevise firmaet og dets forsikringsselskab om, at en mulig retssag vil blive meget omkostningsfuld for dem. Hvis de ikke vil lytte, så må de tage konsekvensen.