Endelig nyt badeværelse

Jeg har skrevet under på slutsedlen. Handelen er gået igennem. Jeg har købt et nyt hus. Nej. Jeg har købt et gammelt hus. Nede på en vej tæt på hovedgaden. Det er sådan en gammel håndværkervilla. En charmerende kasse, med kælder og kviste. Tegltag. Gule mursten. Og der hører en vidunderlig have til. Det bliver vidunderligt at få sat den i stand. Godt nok er det en håndværkervilla, men det er ikke et håndværkerkøb. De største dele af boligen trænger faktisk ikke til istandsættelse. Det har de tidligere ejere været gode til at sørge for. Der er bare nogle få ting, som jeg gerne vil lave om i boligen, så jeg føler, at den bliver helt super. For det første skal der radonsikres i kælderen. Det har jeg fået en ekspert til at kigge på, og han sagde, at det sagtens kan lade sig gøre. Vi skal bare have fjernet de der væg-til-væg-tæpper, der ligger på gulvene dernede.

Badmodul er bedst

Det andet er, at jeg vil have lavet nyt badeværelse fra Badmodul.dk. Både i kælderen og ovenpå. Gæstetoilettet i stueetagen er fint. Det skal bare males op. Med en neutral og lys farve. Så er det fint.

Jeg skal naturligvis også have gjort noget ved køkkenet. Men det bliver faktisk nemt. Det handler ikke om, at vi vil lave det om til et samtalekøkken. Vi sætter faktisk pris på, at det er aflukket fra husets andre rum. Jeg har aldrig helt forstået den der idé med samtalekøkkener. Det kommer jo til at stinke af mados i hele stuen. De fleste boliger, jeg har set med samtalekøkkener, har jo mere eller mindre inddraget dagligstuen ind i køkkenet. Jeg mener, det er en forkert måde at håndtere boligindretning på. Men det er bare min mening. De kloge ved nok mere om det end jeg. Men et samtalekøkken skal jeg altså ikke have. Aldrig. Så vil jeg hellere have, at mine børn sidder på køkkenbordet, og ser på, at jeg skræller kartofler, imens de fortæller mig om, hvordan deres dag har været.

Mit badeværelse er vigtigt

Men det her med badeværelset, det er en anden historie. For det første handler det om, at det skal være stort nok til, at man kan bevæge sig frit i det. Jeg vil ikke risikere, at man render på toilettet med fare for at hamre storetåen ind i badekarrets hjørne. Det bliver som regel en blodig affære. Og det gør ondt i timevis. Et nyt badeværelse skal efter min mening være rummeligt og funktionelt. Og så skal det være meget nemt at holde rent. Ikke noget med forskellige, snørklede krummelurer på armaturerne eller toiletskabets fødder. Jeg har set eksempler på badeværelser, der måske er ret flotte, men meget svære at holde rene. Det er kun for folk, der har råd til at ansætte privat rengøring. Det har jeg ikke.

Så det bliver rene linjer i mine badeværelser – det er min inspiration. Rene og så bløde som muligt. Uden alle de mange riller mellem fliser og klinker. Uden løvefødder på badekarret. Uden porcelænsindlægninger i vandhanerne, der siger enten ”varmt” eller ”koldt”. Sådan er det bare. Sådan skal det være.