Arbejde i filmbranchen

Vores yngste datter fik for nogle måneder siden nyt job, som hun nu under et besøg hos os fortalte begejstret om. Hun er uddannet i modebranchen, og hendes nye arbejde er i et filmselskab, hvor hun arbejder i et team, der skal sørge for den rette påklædning til skuespillerne under indspilningen af filmene.

Hendes begejstring var stor, for hun synes, det er meget spændende at læse et filmmanuskript og så ud fra handlingen finde frem til forslag til både tøj og sko til skuespillerne.

– Der er jo mange forskellige scener i en spillefilm, og skuespillerne skal jo påklædes i overensstemmelse med hver enkelt scene. I sær synes jeg, det er spændende at vælge det rigtige fodtøj, for man får jo sendt det helt forkerte signal, hvis en skuespiller for eksempel møder op til en gallafest i sandaler – eller omvendt en skuespillerinde med elegante stiletter på, hvis det handler om en scene ude i naturen. Her skal man selvfølgelig i stedet finde et par støvler, der matcher scenens indhold, fortalte hun.

Hun nævnte også, at en af de store fordele ved jobbet er, at der faktisk ikke er nogen smalle steder, når det gælder indkøb af tøj eller sko til en filmindspilning. Vi kan vælge blandt de kendte og dyre mærker som for eksempel Shoe Biz, for når det gælder en dansk film, er indkøbene stort set gratis, fordi producenterne gerne vil vise deres nyeste kreationer frem. Vi har for eksempel en god aftale med Gardenia sko, fortalte hun.

Tags:arbejde i filmbranchenjob filmbranchen