Interesse for akupunktur

En af mine gode venner er læge, og for nogle år siden begyndte han at interessere sig for akupunktur. Tidligere havde han nok nærmest betragtet den kinesiske behandlingsmetode som en slags sortekunst, der ikke var noget reelt i, men den stadigt bedre dokumentation for, at akupunktur rent faktisk virker, overbeviste ham på et tidspunkt om, at det er en behandlingsform, man som læge bør sætte sig grundigt ind i.

Det gjorde han via nogle kurser – et af dem endda i Kina, og han har de senere år anvendt akupunktur til en lang række forskellige lidelser i sin lægepraksis. Der kommer til stadighed nye sygdomme med på listen over de lidelser, som man kan bruge akupunktur imod.

Lægen fortalte mig for nylig om, at han havde haft stor succes med at behandle kvinder med den smertefulde sygdom endometriose, som i de fleste tilfælde ikke kan kureres, men han har succes med at dæmpe smerterne med akupunktur.

Mange kvinder kan han hjælpe med problemer  ved overgangsalder og svedeture, ligesom akupunktur kan være meget effektivt mod almindelige menstruationssmerter.

Min læge-ven er også begyndt at behandle patienter med kemoterapi bivirkning og strålebehandling bivirkning. Den type patienter får ofte rigtig god hjælp af akupunktur.

Men også ved en række mindre alvorlige lidelser kan akupunktur afhjælpe generne for patienterne. Om vinteren behandler han mange patienter med bihule betændelse, og om sommeren er der mange, der får behandling mod høfeber og allergi. Året igennem har han også mange patienter, der får hjælp mod hovedpine og migræne.