Affald fra villakvarteret

Vi er så heldige at bo på en villavej, hvor vi har et rigtig godt naboskab. Det kom også til udtryk, da jeg i går fik besøg af vores nabo, som kom for at undskylde, at der nu stod en affaldscontainer ude på vejen, og at den var placeret sådan, at den ene ende af den stod ud for vores grund.

Jeg grinede lidt af ham og sagde, at selve kørebanen jo ikke hører til vores grund, så det skulle han bestemt ikke undskylde. Han forklarede, at det var vognmanden, der var kommet med containeren, som havde ønsket den pågældende placering, for så ville det være nemmere for ham, når containeren skulle hentes igen, idet vores grund støder lige op til vendepladsen for enden af vores blinde villavej.

Det var selvfølgelig helt i orden med mig, og vores nabo fortalte, at han skulle have revet en skillevæg ned, så de i deres hus fik åben forbindelse mellem køkken og stue, så han skulle selvfølgelig af med en del murbrokker fra nedrivningen.

Han har så af vognmanden også lejet en bigbag, så han kan bære eller slæbe murbrokkerne i den ud til containeren. Det bliver noget af et hårdt arbejde, sagde han, og jeg var bestemt ikke misundelig på ham, for murbrokker er noget tungt noget at have med at gøre.

Og det er dyrt at slippe af med, fortalte naboen, for størstedelen af det, man betaler for afhentning af affald i Århus, er faktisk afgifter til den kommunale genbrugsplads, der tager imod affaldet.