Skal du have nyt tv?

Rigtigt mange mennesker er bange for, om de skal have et nyt tv, når Danmark skifter til digitalt tv den 1. oktober. Heldigvis er det ikke tilfældet: Du skal ikke have nyt fjernsyn af den grund! Der kan da være andre gode grunde til at skifte til et nyt TV – og dermed til et fladskærms tv. Men det skal altså ikke på grund af overgangen til digitalt tv signal.

Kan mit fjernsyn bruges til digitalt tv?

Det korte svar er: Ja! Enten er dit fjernsyn forsynet med en digital modtager allerede – eller du modtager signalet via fællesantenne eller parabol. Hvis ingen af disse forhold er gældende, kan du købe en lille boks til at sætte mellem din antenne og dit fjernsyn.

Hovedparten af de digitale modtagere, der i øjeblikket tilbydes i de danske butikker, er beregnet til modtagelse af digitalt antenne tv. Disse modtagere omsætter antennesignalets digitale information til video- og audiosignaler.

Ses der flere programmer på én gang (f.eks. tv og videooptagelse) skal hvert apparat i princippet have sin egen modtager boks, men der findes allerede en række såkaldte”twin-receivers”, der er udstyret med to modtagere og som dermed giver mulighed for på samme tid at se et program og optage et andet.

Kilde: digitv.dk

Det korte svar er altså: Modtager du i dag dit tv-signal fre din egen antenne (ikke parabol og ikke fællesantenne), og har dit tv ikke indbygget digital modtager, skal du have sådan en boks.

Benyt dig af tilbudet fra Canal Digital – så skal du slet INTET gøre for at få masser af kanaler og se det nye tv signal fra 1. oktober.

Canal Digital er den ene af de store udbydere af TV via parabol.