Ny havestue

Sidste efterår byggede vi en havestue til huset. Min kone havde ønsket sig den i flere år, og nu var det blevet alvor. Havestuen skulle vi dels bruge til at opholde os i, når det var en tand for køligt til at sidde på terrassen, dels til at være en slags væksthus for de mange planter, min kone elsker at dyrke.

Da vi planlagde byggeriet af havestuen, havde vi lidt diskussion om belægningen på gulvet. Vi var enige om, at det skulle være natursten af en eller anden art, men min kone slog på, at det i hvert fald ikke skulle være granit, for det virker for koldt i sin udstråling. Jeg selv ville gerne have haft belægningssten af granit på gulvet, men det var først og fremmest min kones havestue, så jeg gav efter uden de store sværdslag.

Så hun begyndte at undersøge de mange forskellige muligheder, der er med natursten. Hun fandt frem til nogle fliser af sandsten med en dejlig varm glød, så det blev dem, vi valgte.

Vores nye havestue er placeret der, hvor vi tidligere havde terrasse, så byggeriet tvang os til at lave en ny terrasse lidt længere ude i haven. Her fik jeg lov at bestemme belægningen, og jeg var helt overbevist om, at vi skulle lægge nogle pænt store granit fliser, fordi de så ville danne en flot kontrast til havestuens belægning med natursten. Min kone var enig i det synspunkt, så jeg valgte nogle flotte fliser i en meget mørk, grå granit.

Jo – det er virkelig blevet vores “huset i haven”

Tags:fliser havestuehavestue flisernatursten havestuePÆNE FLISER HAVESTUE