Håbløse mænd

– Mænd er bare så håbløse, hørte jeg min bedre halvdel sige til sin veninde. Baggrunden var, at vi sad to par over et godt glas rødvin og snakkede om stort og småt. Sådan lidt på to gange tomandshånd, forstået på den måde, at kvinderne havde en ivrig diskussion om et eller andet, mens vi to mænd snakkede om biler.

Og så sagde min kone henvendt til mig: – Synes du ikke også, at det er nemmere at bruge en slynge end en babyvikle? Jeg sad med hovedet fuldt af direkte benzinindsprøjtning, hestekræfter og drejningsmoment, og nu forventede hun, at jeg bare ud i den blå luft kunne tage stilling til slynger og babyvikler.

Men jeg blev da hurtigt klar over, at pigernes samtale handlede om babyudstyr, og nu var forventningen, at vi mænd skulle være med i den diskussion.

Vi orker jo heller ikke lange møder om udsalg af børnetøj eller økologisk hudpleje, vel?

Jeg tog tråden op og spurgte min gode ven om, hvilken form for natbelysning i børneværelset, han foretrak. Han var ikke i tvivl: – Vi har en særdeles dejlig barbapapa-natlampe, som vores søn er helt tilfreds med, sagde han. Selv er jeg godt tilfreds med den Barbapapa lyskæde, vi har købt til vores datters værelse, men sådan er smag og behag jo forskellige.

Kvinder kastede sig ud i en diskussion om sutter og sutteflasker, og det blev ærligt talt lidt for meget for os mænd, så vi begyndte at tale om mere “drengede” dele af babyudstyr som autostol og løbecykel. Så kunne pigerne have deres amme indlæg og pusletaske for sig selv.